ΓΛΥΚΑ,

Παγωτό Βερύκοκο

Ιουνίου 16, 2017 penny 0 Comments

    1.  
  1. 2 βανίλλιες
  2. 3 φλυτζάνια βερύκοκα
  3. 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  4. 5 αυγά
  5. 3 φλυτζάνια γάλα
  6. 1/4 φλυτζάνι νερό
    1.  
  7. Οδηγίες / Εκτέλεση

    -Πλένετε τα βερύκοκα και τους αφαιρείτε τα κουκούτσια

    -Βάζετε τα βερύκοκα να βράσουν στο νερό με το 1 φλυτζάνι ζάχαρη

    -Μόλις βράσουν τα κάνετε πολτό και αφήνετε να κρυώσουν

    -Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει

    -Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη

    -Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε συνεχώς

    -Χαμηλώνετε τη φωτιά

    -Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μην βράσει

    -Αποσύρετε από τη φωτιά

    -Προσθέτετε τις βανίλλιες

    -Αφήνετε να κρυώσει

    -Προσθέτετε τον πολτό από τα βερύκοκα

    -Το μείγμα τώρα και είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πηρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή

0 σχόλια: