ΒΕΡΙΚΟΚΟ,

Τάρτα βερίκοκο

Ιουνίου 19, 2017 penny 0 Comments




12 κομμ., (180 θερμ.) το καθένα 

Υλικά

  • Ζύμη:
    200 γρ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. παγωμένο βούτυρο
  • 3 κ.σ. κρύο νερό
  • βούτυρο για τη φόρμα
  • μπιζέλια.
     
  • Στρώση: 
  • 1 κιλ. βερίκοκα
  • 4 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
    1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ, ζάχαρη 


Εκτέλεση:
Ζύμη: Βάζετε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο και τα σβολιάζετε γρήγορα, τα χέρια σας να 'ναι κρύα.Προσθέτετε νερό και ζυμώνετε τους σβόλους σε λεία ζύμη, Την τυλίγετε με διαφανή μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
 

Βουτυρώνετε ελαφρά μια ρηχή φόρμα (διάμ. 26 εκ.) Σε αλευρωμ. επιφάνεια, ανοίγετε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από τη φόρμα. Βάζετε το φύλλο στη φόρμα, πιέζετε τα άκρα στα τοιχώματα προς τα πάνω και κόβετε σε ομοιόμορφο γύρο. Βάζετε χαρτί ζαχαροπλαστικής πάνω απ' το φύλλο και βάζετε από πάνω μπιζέλια για να μη φουσκώσει πολύ το φύλλο.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C και ψήνετε τη βάση για 20-25 λεπτά.
 

Στρώση: Πλένετε τα βερίκοκα, τα κόβετε στη μέση κι αφαιρείτε τα κουκούτσια. Αφαιρείτε το χαρτί και τα μπιζέλια και αλείβετε τη βάση ενώ είναι ακόμα ζεστή με 2 κ.σ. μαρμελάδα. Βάζετε από
πάνω τα βερίκοκα, τα αλείβετε με μαλακό βούτυρο και πασπαλίζετε με ζάχαρη. Ψήνετε
την τάρτα στην ίδια θερμοκρασία όπως και τη βάση για 10-12 λεπτά. Στο τέλος αλείβετε τα βερίκοκα με την υπόλοιπη μαρμελάδα.


Καλή επιτυχία!

0 σχόλια: