ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ,

Φρέσκος τόνος ψητός με ginger

Ιουνίου 16, 2017 penny 0 Comments


 Υλικά: 
  • 80 ml σως σόγιας 
  • 3 κουταλιές σούπας μαύρη ζάχαρη 
  • 2 φρέσκες ρίζες ginger καθαρισμένες ψιλοκομμένες 
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 1 kg φιλέτο φρέσκου τόνου 
  • λίγος ψιλοκομμένος βασιλικός 
  • Λίγο φρέσκο πιπέρι                                                                                                                            
Εκτέλεση:
 

Αναμείξτε τη σως σόγιας τη ζάχαρη, το ginger, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Τοποθετήστε το μείγμα σε ανθεκτική σακούλα τροφίμων και προσθέστε το φιλέτο τόνου. Κλείστε καλά τη σακούλα και αφήστε τον τόνο για όλη τη νύχτα. Ψήστε το φιλέτο τόνου για πολύ λίγη ώρα στη σχάρα ή σε ηλεκτρική ψηστιέρα ή σε αντικολλητικό σκεύος, χωρίς να χρησιμοποιήσετε την περίσσεια του μίγματος σόγιας.

0 σχόλια: